A Borbányai Művelődési Ház

A Borbányai Művelődési Ház 2014. március 1-vel került ismét a Váci Mihály Kulturális Központ gondozásába. A tagintézményt a 2013-as évben az Art Misszió működtette.
A körülbelül 6 ezer fős borbányai közösség igényeit figyelembe véve igyekszünk új kezdeményezéseket meghonosítani az intézményben. Az elmúlt évek munkáját folytatva és kiegészítve immár városi és országos egyesületekkel közös szervezésben is sikerült színvonalas programokat megvalósítani a művelődési házban. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a szűkebb lakókörzetünkben élők, de a városunkból hozzánk látogatók is szívesen választják és anyagilag is hajlandóak áldozni a színvonalas, kulturált szórakozásra. Ennek megfelelően számos, évről-évre visszatérő rendezvényt honosítottunk meg, mint a Toros Napokat, a Zenés Pálinkakóstolóink, borkóstolóink, kispályás labdarúgótornánk, a Borbánya-Gólbánya és új színfoltként, színházi előadások is színesítik repertoárunkat. 
A Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatban számos rendezvénnyel képviseljük intézményünket, Bringaváros-Borbánya elnevezéssel pedig művelődési házunk is csatlakozott városunk kerékpáros, szabadidős, családi sportrendezvényéhez.
Az egyházi és nemzeti ünnepeinkhez kapcsolódó rendezvényeink mellett megőriztük a több éves múltra visszatekintő „Jó estét nyár, jó estét Borbánya” elnevezésű programot, a korábbi „Szüreti Vigasságunkat” pedig bor és sütemény versennyé alakítottuk át. Gyermek játszóházaink, orvosi előadásaink, irodalmi, táncos és hagyományőrző programjaink nagyon népszerűek, az összetartó nyugdíjas közösségünk mellett nagy számban vesznek részt a fiatalabb korosztályok is programjainkon.